Pályázati lehetőségek mikro-, kis- és középvállakozások számára


A CNG technológia olcsó és környezetbarát. Emiatt Európa szinte minden kormánya próbálja elősegíteni a terjedését. Nincs ez másként Magyarországon sem. Az Új Széchenyi Terv keretében több lehetősége is van annak, aki új CNG töltőállomása beszerzéséhez pályázati forrásokat is igénybe kíván venni. Ezek a pályázatok vissza nem térítendő anyagi támogatást nyújtanak kis- és középvállalkozók számára:

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése

GOP-2011-2.1.1/A
KMOP-2011-1.2.1/A
A támogatás összege minimum 3.000.000 Ft, maximum 20.000.000 Ft, de az elnyerhető támogatás az összes elszámolható költség - régiótól függően - maximum 40 %-a lehet.


Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára

GOP-2011-2.1.1/B
KMOP-2011-1.2.1/B
A támogatás összege minimum 15.000.000 Ft, maximum 100.000.000 Ft, de az elnyerhető támogatás az összes elszámolható költség - régiótól függően - maximum 40 %-a lehet.

Környezeti célú fejlesztések

GOP-2011-2.1.4
A támogatás összege minimum 15.000.000 Ft, maximum 100.000.000 Ft, de az elnyerhető támogatás az összes elszámolható költség - régiótól függően - maximum 40 %-a lehet.


Ezekben a pályázatokban közös, hogy a lenti feltételeknek meg kell felelniük a pályázóknak.
  • Legalább két lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie annak, aki pályázni kíván.
  • A pályázati kiírásra olyan Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, szövetkezet, egyéni vállalkozó, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezet vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság fióktelepe pályázhat, amelynek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum egy fő volt.
  • A pályázó - pályázati kiírások keretében - az adott naptári évben még nem részesült támogatásban.
  • Amennyiben az elnyert támogatás összege meghaladja a 20 millió forintot, a kedvezményezett biztosíték nyújtására kötelezett.
  • A pályázat benyújtásának időpontjában a pályázó ellen nem folyhat csőd-, végelszámolási vagy felszámolási eljárás, vagy egyéb, a megszüntetésre irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás, a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. törvény hatálya alá tartozó kedvezményezett esetében adósságrendezési eljárás.
  • Nem nyújtható támogatás azon pályázó részére, amely tekintetében az alábbi feltételek közül legalább egy teljesül:
    • a) akinek, vagy amelynek a saját tőkéje a pályázat benyújtását megelőző jóváhagyott (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok által jóváhagyott) legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján negatív;
    • b) akinek, vagy amelynek a pályázat benyújtását megelőző jóváhagyott (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok által jóváhagyott) legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján a saját tőkéje a törzstőke (alaptőke) jogszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent.

 

Amennyiben pályázni szeretne, kérjük keressen meg minket!

Tapasztalt pályázatíró partnereink segítségével elkészítjük az ön sikeres pályázatát.

 

Lépjen kapcsolatba a CNG Port Kft-vel >