Megnyílt Budapest első CNG kútja


2011. november 08.   |   Írta: Késmárki Mátyás


Október 12. óta végre Budapesten is elérhető a CNG, a nagynyomású földgáz üzemanyag.

Elhelyezkedés és árak

A Főgáz által ellátott és a Mol által üzemeltetett Kőbányai úti kúton 339 forintot kérnek a CNG üzemanyag kilogrammjáért, ami több, mint 40 százalékkal teszi olcsóbbá az autózást, mint a benzines alapú, és a Főgáz CNG-je harmadával olcsóbb üzemanyag, mint a jelenlegi gázolaj.

Budapesti első nyilvános töltőállomása

Budapest első nyilvános CNG kútján az egyedi fejlesztésű, olasz gyártmányú kompresszor 1 óra alatt 270 m3 földgázt képes összesűríteni 250 bar nyomáson, ezáltal egy személyautó mindössze 3 perc alatt megtankolható. A gyors kiszolgálást tovább segíti, hogy egy kútoszlop egyszerre két jármű üzemanyag-feltöltését is ki tudja szolgálni. A kúton minden NGV1 és NGV2 töltőfejjel rendelkező jármű számára biztosítottak a tankoláshoz szükséges feltételek, személyautók, teherautók és buszok is tankolhatnak.

kbnyai_kt.png

Múlt, jelen és jövő

A CNG alternatív hajtóanyagként csak mostanában terjed el Magyarországon: eddig csak Győrben és Szegeden létezett nyilvános CNG töltőállomás, most azonban végre Budapesten is működik. Reményeink szerint a jövőben egyre több ilyen töltőállomásról beszélhetünk majd Magyarországon.


Forrás és további információk:


 

 

Érdekel a többi CNG témájú hír is >