Hírek

Hol népszerű téma a CNG Magyarországon?

2013. február 10.   |   Írta: Késmárki Mátyás

Elkészült weboldalunk 2012-es látogató-elemzése. Az elemzésből kitűnik, hogy Magyarország mely régióiból érkeznek tömegesen érdeklődők, hogy a CNG-ről informálódjanak. Az elemzés hasznos segítség lehet azok számára, akik CNG töltőállomás nyiltásán gondolkodnak.

Magyarországról érkező látogatók elemzése CNG 2012


Elolvasom a teljes cikket >

Erősödő piaci igény a CNG iránt

2013. január 25.   |   Írta: Kuru Csaba

Ahogy minden üzleti tevékenységet, úgy a CNG töltőállomások nyitását is piaci felmérés, piackutatás előzi meg. Azt tapasztaljuk, hogy sok LPG üzemanyagot forgalmazó vállalkozás fejében formálódott már meg a gondolat a CNG forgalmazására is.

CNG töltőállomásunk Prágában, a Cernokostelecká utcában


Elolvasom a teljes cikket >

Kisautók - nagy előnyök!

2013. január 03.   |   Írta: Kuru Csaba

Több hazánkban is ténykedő autógyártó palettáján jelentek meg, igazán alacsony károsanyag kibocsátású, és fogyasztású autók. Ezek közül a városi CNG-s modellek közül mutatunk be néhányat.

citigo_2.jpg


Elolvasom a teljes cikket >

115 db CNG-s Iveco-t vesz az olaszországi TNT Express

2012. december 09.   |   Írta: Késmárki Mátyás

A TNT Express Italy, az ausztrál gyökerű logisztikai óriáscég olasz leányvállalata, 115 db CNG-s csomagszállító járművet rendelt az Iveco-tól. A motiváció igen egyszerű és világos: a TNT Express 40%-ot szeretne megtakarítani ezekkel az autókkal az üzemanyag-költségekből a dízelekhez képest.

tnt_express_cng_ivecos.jpg


Elolvasom a teljes cikket >

Európai CNG piaci analízis

2012. október 07.   |   Írta: Késmárki Mátyás

Ügyfeleink kérésére közzétesszük 2008-2012-es piacelemzésünk kivonatát. Remélhetőleg sok olyan információt osztunk meg Önökkel, amelyeknek hasznát veszik a CNG világában.

cng_market_analysis.png


Elolvasom a teljes cikket >

Földgáz híján biogázzal autóznak a svédek

2012. szeptember 30.   |   Írta: Brusznyiczki Vivien

Svédországban az óriási távolságok miatt a gázvezeték-rendszer egyáltalán nem hálózza be úgy az országot, mint Európa nagy részét. Emiatt a földgáz helyett 60%-ban biogázzal járnak a svéd gázos járművek: összesen kb. 40.000 darab

svdorszg_tltlloms.jpg


Elolvasom a teljes cikket >

Válság-álló a CNG a Fiatnál

2012. szeptember 20.   |   Írta: Brusznyiczki Vivien

A gazdasági válság nem csak hazánkban, de Olaszországban is erősen csökkentette az autóvásárlási kedvet. A Fiat is jelentős, 20%-os csökkenést könyvelhetett el a hagyományos üzemanyaggal meghajtott gépjárművek értékesítése terén.

De nem így a rendkívül olcsón üzemeltethető CNG-s autók piacán!

fiat_panda_natural_power.jpg


Elolvasom a teljes cikket >

CNG töltőállomás bemutató - képriport

2012. augusztus 13.   |   Írta: Késmárki Mátyás

Még nyár elején, 2012. június 21-22-én látogatást tettünk Csehországban, Svoboda nad Úpou-ban. A tanulmányút célja a CNG technológia átfogó bemutatása ügyfeleink részére, különös tekintettel az Aspro CNG kompresszoraira.

Képriportunkban összefoglaljuk, mit is láttak vendégeink.

Elolvasom a teljes cikket >

Munkába állt Zalaegerszeg első CNG-s busza

2012. július 01.   |   Írta: Késmárki Mátyás

Zalaegerszegen ünnepélyes keretek között munkába állt a város első gázüzemű autóbusza, amit a tervek szerint hamarosan továbbiak követnek majd. A kezdeti tapasztalatok nagyon kedvezőek, a Zalavíz által termelt biogáz tökéletes üzemanyag.

Elolvasom a teljes cikket >

Gázautós találkozó Pécsett

2012. június 27.   |   Írta: Késmárki Mátyás

2012. június 30-án, szombaton gázautós találkozó lesz Pécsett, a Megyer Autócentrumban.

10:50-től Késmárki Mátyás, a CNG Port Kft. ügyvezetője előadást tart a földgázautózásról: röviden érintve a múltat, részletesen bemutatva a jelent, és kicsit talán betekintve a jövőbe is.

Ha érdekli a CNG, jöjjön el!

Elolvasom a teljes cikket >

CNG-s flották a nagyvilágból

2012. június 20.   |   Írta: Kuru Csaba

Ahogyan azt a korábban bemutatott cikkünkben olvashatták a ljubljanai tömegközlekedés CNG technológiára való váltása valóban jó döntés volt. A CNG-s buszok, vagy a földgázüzemű flották híre egyre gyakrabban köszön vissza, a témában kutakodó érdeklődők webes keresőjében. A környezettudatos járműüzemeltetés a multinacionális cégeknél nagyon nagy hangsúlyt kap, amely a tényként kezelhető megtakarítással együtt igazi főnyeremény. Ezekből a CNG hírekből szemezgetünk a következő sorokban a teljesség igénye nélkül.

Elolvasom a teljes cikket >

Ljubljanában is Aspro működteti a tömegközlekedést

2012. június 02.   |   Írta: Késmárki Mátyás

Mint arról már régebben hírt adtunk, 2011. végén adták át Ljubljanában Szlovénia első CNG töltőállomását. Már az indulásnál igen ambíciózus célt tűzött ki a ljubljanai városvezetés: a város buszközlekedését fokozatosan földgázüzeműre kívánják átállítani. Képriportunkban bemutatjuk a ljubljanai CNG töltőállomást, amely két Aspro SCA-50-es kompresszoron alapul.

Elolvasom a teljes cikket >